Billeder, illustrationer og tekst på denne side må alt sammen downloades og bruges i forbindelse med anmeldelser, artikler og interviews.

Der må kun bringes korte uddrag af manuser.

Dear Prudence – en afskedsrejse

For interviews og omtale kontakt:

M: kontakt@forlagetem.dk

T: 23 86 17 05

 • Dear Prudence
 • 73 sider
 • 129,-
 • Udkommer 10. juni 2022

Manus kan bruges af journalister, skribenter, influensers til formidling af Dear Prudence, anmeldelse eller i forbindelse med interviews.

Thomas har en svulst i hjernen og han ved, at han ikke har langt igen, ikke som sig selv. Og Line-Maria har brug for en ordentlig afsked – alt for mange hun har kendt er døde brat. De beslutter sig for at tage til Prag på en sidste rejse, og her skriver de essayet ‘Dear Prudence – en afskedsrejse’.

Tom er allerede begyndt at tale dårligere og har mindre energi. Men samværet, byen og regnen liver ham op og de insisterer på at skabe nye minder i den tid de har sammen. Bogen handler om savnet og smerten, men samtidig også om den glæde de har ved hinanden og venskabet. Og på hver deres måde forsøger de at gøre det så godt for den anden som muligt.

Bogen indeholder en særlig varme, hvor døden og det legesyge blandes sammen. De to venners selvopfundne kodesprog, deres sproglige tvetydigheder (på dansk og på engelsk.) Thomas kunne pga. af svulsten ikke tale dansk til sidst og derfor er bogen skrevet på henholdsvis dansk og på engelsk.

Der er tale om en stærk bog, der giver en sidste stemme til en af dansk litteraturs bedst bevarede hemmeligheder. Forlaget laver i forbindelse med udgivelsen et større arrangement for Thomas og Dear Prudence. På udgivelsesdagen. Der er til bogen skrevet forord af Martin Glaz Serup og Kristian Bang Foss.

Line-Maria Lång er født i 1982. Hun debuterede i 2009 med novellesamlingen Rottekonge. I 2014 udkom romanen Artiskokhjerte, og i 2018 romanen Blå Tiger. Senest var hun aktuel med Himmelanker (2021).

Thomas E. Kennedy er født 1944 i Queens, New York City. Han boede i Danmark fra 1976 og til sin død. Han har udgivet mere end 30 bøger (romaner, novellesamlinger, essays og litterær kritik), deriblandt romanserien ’The Copenhagen Quartet’ og senest dobbelromanen ’My Life with Women – The Consolation of Jazz’. Kennedy har desuden oversat mange danske forfattere til engelsk, blandt andet Johannes V. Jensen, Dan Turèll og Pia Tafdrup. I 2016 modtog Kennedy Dan Turèll Medaljen for sit arbejde.

Styrmanden – En rejsefortælling fra Grønland

For interviews og omtale kontakt:

M: kontakt@forlagetem.dk

T: 23 86 17 05

 • Styrmanden
 • 460 sider
 • 299,-
 • Udkommer 15. oktober

Den pensionerede grønlandske styrmand Niels Jørgen Møller vil gerne fortælle sin livshistorie. Sammen med forfatteren Eva Merz rejser han tilbage til Grønland for at udfylde hullerne i sin blakkede hukommelse. 

Med Nuuk som mellemdestination vil de sejle ind i den mægtige Godthåbsfjord til bygden Kapisillit og senere sydpå langs kysten til Paamiut for at besøge styrmandens familie. Transportmidlet er en ramponeret speedbåd. 

Rejseplanen viser sig vanskelig at realisere, og fortiden er ikke altid et glædeligt gensyn. Også forholdet mellem de to rejsende er et konfliktfyldt farvand. 

Undervejs kommer flere vigtige personer i spil, blandt andet styrmandens niece Ane Debora, en mønsterbryder, der læser på universitet i Nuuk. 

Samtidigt med forfatterens iagttagelser, som gæst i Grønland, udfoldes dele af landets kulturelle og politiske historie, fra kolonitiden til moderniseringen, den rivende udvikling og det til tider anspændte forhold mellem Danmark og Grønland. 

Eva Merz (født 1966) er dokumentarist, fotograf og konceptkunstner. Hun arbejder med intervention og udforskning af det sociale rum og har udgivet en lang række kunstbøger. Hendes seneste foto- og bogprojekt Gammel Vardevej – indefra handler om boligforholdene i et socialt boligbyggeri i Esbjerg. Styrmanden Niels Jørgen Møller optrådte første gang i denne sammenhæng. Styrmanden er Merz’ debut som skønlitterær forfatter.

Afstandspoesi er skrevet fra den 12. marts til den 10. maj. 2020 under Coronakrisen. De to digtere bor i hver deres del af landet og har i deres karantæne skrevet sig ind i den poetiske virkelighed, som den formede sig i de to måneder. Virkeligheden blev en anden og dermed også poesien. Det er der kommet en fantastisk hilsen ud af, der er illustreret af Henrik Drescher. De to forfattere mødtes i Sorø den 18. april, og her tog bogen en helt anden drejning, her blev de to forfattere nødt til at redde hinandens liv og med et blev Afstandspoesi langt mere og et langt vigtigere projekt.

For interviews og omtale kontakt:

M: kontakt@forlagetem.dk

T: 23 86 17 05

 • Afstandspoesi
 • 68 sider
 • 149,-
 • Udkommer 14. juni

 

Om forfatterne:

 

Rolf Steensig (f. 1974)

Afgangselev fra Forfatterskolen. Har tidligere udgivet digtsamlingen Spejle & røg.

 

Vagn Remme (f. 1971)

Har en række romaner og noveller bag sig, senest udkom toeren til Vi er her ikke, der hedder Vi er her ikke – igen.

 

Henrik Drescher (f. 1955)

Internationalt anerkendt billedkunstner, der har boet over hele verden.

Drescher har udgivet over 40 bøger.