Velkommen til forlaget em’s shop. Her kan du købe alle vores titler. Vores handelsbetingelser er simple:

  • Køb det du ønsker
  • Betal for dine varer
  • Læs
HVOR KOM VI FRA
404 sider
299,-
Kunstnere i
HVOR KOM VI FRA

 

Annemette Kure Andersen

Noa Kjærsgaard Hansen

Anna Dyhr

Thøger Jensen

Sylvester Blondin

Jens Blendstrup

Thomas Kruse

Mohammed Ayoub

Tina Frank

Hans Krull

Alen Causevic

Ingrid Nymo

Birgit Bjerre

Thomas Dalgaard

Mette Østergaard Henriksen

Martin Knabe

Anya Winqvist

Katrine Assels

Rasmus Theisen

 

 

 

Anna Klahn

Søren R. Fauth

Jens Kæmpe

Line Svendsen

Kirstine Falk

Gitte Broeng

Mads Mygind

Kristin Vego

Frida Hjeresen

Carsten René Nielsen

Ole C. Hansen

Elias Strandby Henriksen

Dea Sofie Kudsk

Gerd Laugesen

Allan Lillelund Andersen

Peter Adolphsen

Michala Elk

Daniel Boysen

Astrid Bjørnskov Thorhauge

 

 

 

Therese Helga Emborg

Elias Sadaq

Svend Åge Madsen

Hans Tyrrestrup

Louise Juhl Dalsgaard

Kristen Bjørnkær

Inger Christine Løwe

Søren Jessen

Elvir Maleškić

Bjørn Rasmussen

Sebastian Bune

Christian Djurhuus

Peter Laugesen

Mau Lindow Tarbensen

Johs Thorst

 

 

 

Radiobjerg handler om at blive kvinde i eget hus og om mænds usunde forventninger til kvinder.

Gennem radioprogrammet Radiobjerg hører vi hovedpersonen Almas tanker, og med afsæt i solen, lyset og Spaniens smukke landskab lærer vi gennem prosa og lyrik om Almas kamp for at

blive fri af det psykisk tærende parforhold med Ostro. Naturen bliver en katalysator for Almas handlekraft og en fødselshjælper for Almas nye, stærkere jeg. De maskuline modstykker bliver fortid, mens det kvindelige jeg vandrer i bjergene og bliver til. Tonen i digtdramaet er optimistisk, længselsfuld og skønhedssøgende i højrere grad end i de tidligere udgivelser i forfatterens tetralogi, hvoraf Radiobjerg er den sidste.

Ida Monrad Graunbøl (f. 1981) forener prosa og lyrik i eksperimenterende og poetiske digtdramaer med kvinder i centrum. Hun debuterede i 2016 med B til piraten, men har siden skrevet MenneskedyretMiraklernes tid og har haft flere tekster i tidsskriftet Hvedekorn og uDkAnt.

Radiobjerg
90 sider
199,-
 

 

 

Løber mod intet handler om pigen Ida, der vokser op i et klassisk pænt og børnevenligt parcelhuskvarter, hvor husene ligner hinanden. Her bliver græsset slået og hækkene klippet. Der hersker i det hele taget en vis orden i de voksnes verden. Men der er også andre kræfter på spil, der ikke altid er til at få passet ind.

Jutta Marie Jessen (f. 1975) er Cand. mag. i dansk og kunsthistorie. Jutta har udgivet en række lydværker og radiomontager på bl.a. DR og Radio24syv. Montagen Sabina and the dark river blev short listet til Prix Italia.

Hun er derudover en del af kunstnergruppen UORTODOX. I 2019 udgav hun det dokumentariske fotoværk Til Salg.  

Løber mod intet er hendes første digtsamling.

Løber mod intet
78 sider
199,-
uDkAnt
 

 

 

Fra hinanden handler om mænd – fortrinsvis. Om det der går i stykker, ofte ikke på grund af det enkelte menneske, men de omstændigheder verden byder på. Om de strukturer i samfundet, der rækker ind i menneskets liv. Det er på den baggrund vi møder personerne i novellesamlingen Fra hinanden, at der er sket noget katastrofalt uden for dem, og det må de forsøge at finde en vej i. Fra hinanden er skrevet i forlængelse af Remmes debut, novellesamlingen Øresundsvej.

Vagn Remme (f. 1971) uddannet glarmester og har læst Litteraturvidenskab. Han har en række romaner og noveller bag sig, senest udkom romanen Her er jeg.

 

Sagt om Fra hinanden

Vil man have et bud på, hvordan det er at være dansker, når det er værst, og hvordan dansk prosa er, når den er bedst, så er Vagn Remmes nyeste værk, ”Fra hinanden”, et oplagt sted at starte. Peter Stein Larsen, Kristelig Dagblad

Jeg har læst din nye novellesamling Fra hinanden med samme begejstring som når jeg læser noveller af Raymond Carver eller Kjell Askildsen. Du spænder vidt lige fra en stilfærdig, smuk skildring af en kvinde som uset og næsten ømt iagttager sin mand gennem en rude i en havedør  – til den sindsoprivende, uhyggelige, mesterligt skrevne Mor. Det hele er fandme godt skrevet. Til lykke med denne fremragende novellesamling med en titel der meget fint dækker indholdet. Michael Gregaard, forfatter og billedkunstner

Fra hinanden
156 sider
249,-
 

 

 

Bogens hovedperson, gymnasielæreren Palle C. Lærke, er en af dagliglivets antihelte, som har sit hjerte ved det upåagtede, nemlig naturens vingede småkryb. Sanseligt fletter Myggens stikord og hundrede violinspillere natur og kultur sammen i dette poetiske værk om denne hengivent lyttende og seende naturelsker. Foruden prosatekster rummer bogen lyddigte og billeddigte med fokus på de små seksbenede skabninger, som mennesket deler henved 70% gener med.

Michael Gregaards skønlitterære forfatterskab forenes prosa og digte med billedkunst og naturvidenskab. Gregaard skaber eksperimenterende og poetiske bøger. Han debuterede i 1984 med fortællingen Morgenens univers. Værket blev læst op i Danmarks Radio. I 1988 fulgte billedromanen Drøm med åbne øjne. Det tredje værk Hvilken natur; eller: Nogle sider af skabelsen (1996) er en leporellobog, hvis sider kan foldes ud og læses som et to og en halv meter langt billeddigt. Billeddigtkredsen Nattens salt – Spiral Nights udkom i 2000, og i 2017 udkom en illustreret prosabog Stjernejæger.

Myggens stikord og hundrede violinspillere
167 sider
199,-
uDkAnt
 

 

 

Option 1 er en vidunderlig ond dystopisk roman, der handler om et samfund, hvor skellet mellem rig og fattig er ekstrem. Hovedpersonen Arendse lever et priviligeret liv i en skyskraber, langt over smog og den fattigdom, der hersker ved jorden. I evigt solskin og med livsforlængende medicin har  meningsløsheden indfundet sig. Men da hendes grandkusine kommer på besøg og fortæller om Excelsior, der sælger rettighederne over mennesker, bliver hun nysgerrig.

Lenette Ea Lyngfeldt Vacher (f. 1969) er uddannet Cand. mag. pæd og har i mange år arbejdet som leder af en NGO, indtil sygdom tvang hende til at stoppe. I 2020 blev hun hjertetransplanteret og har efterfølgende skrevet flere noveller og digte, nogle af dem udgivet i litteraturtidsskriftet Udkant. Lenette Ea Lyngfeldt Vacher er herudover også kunstner. Dette er hendes debutroman.

Option 1
152 sider
199,-

“Option 1” føles næsten som et afsnit af “Black Mirror”, omend med lidt mere hjerte. Hun fortaber sig ikke i genvordigheder eller sansninger eller sin egen tekst, men lader det hele bevæge sig fremad i rolig fart. En god debut. Janus – Superkultur.dk

 

 

 

Hjemsteder

Hjemsteder handler om generationer, kløfterne mellem dem og det, at de ældre generationer dør og med sig tager de viden, måder at gøre ting på og familieæerindringer i graven. Hvad betyder det for et moderne menneske at arbejde i blodet?

Małgorzata Lebda (f. 1985). Hun voksede op landsbyen Żeleźnikowa Wielka (Polen), der ligger i Beskidderne. 

Hun har udgivet seks digtsamlinger, herunder Hjemsteder (Matecznik), der vandt prisen Gdynia Literary Award i 2019. Hendes seneste bind Mer de Glace (2021) blev i 2022 tildelt den vigtigste polske litterære pris opkaldt efter Wisława Szymborska. Hendes bøger er blevet oversat til tjekkisk, italiensk, serbisk og ukrainsk.

Hjemsteder er hendes første bog på dansk og er oversat af Pawel Partyka & Frej Larsen.

Hjemsteder
56 sider
199,-
uDkAnt
 

 

 

​Vend lysten til

Den ensomhed indvandrere mærker, mærkes ikke kun som en følelse. Det er en forladthed, der er givet på forhånd, og som Mahasti’s jeg siger: jeg vil ikke critisere men jeg / er træt / af den / ensomhed du scaber / omcring mig. Det poetiske du, selv denne litterære figur lader ensomheden være en tilstand omkring jeget i Vend lysten til’s første digt, en ensomhed, der nærmest også er en hån mod jeget, for det skide du kunne jo bare skride, men det bygger ensomheden op omkring jeget; og længere fremme i digtsamlingen beskriver Mahasti livet som indvandre, som at være flyttet ind i en lejlighed, hvor flyttekasserne aldrig bliver pakket ud, der er flyttekassen med fremmedarbejderen, den med nydanskeren, den med anden etnisk baggrund end dansk og det er, for at citere Mahasti, ikke til at dansce med, fødderne bliver stående i kassen. 

I digtsamlingen Vend lysten til kommer læseren ind i Mahasti’s hvirvlende sprog og hvad er det med Lars Bukdahl i Mahasti’s bøger, hvad er det med at have lyst til at være dansker, men ikke kan komme ud af den kasse man kun halvt sidder fast i. Vend lysten til er et forsvar for det umulige menneske.

Vend lysten til
40 sider
159,-
 

 

 

Polsk Poesi

Et udvalg af digte, skrevet af femten polske digtere, et udvalg som kan betragtes som et tværsnit af nutidens litterære strømninger i Polen. Repræsentative eksempler på nogle af de mest interessante og karismatiske fænomener i polsk poesi i dag. De udvalgte digtere er ikke en fælles nøgle til en bestemt generation, miljø eller køn, men fører ned til tidens strømførende lag – til konflikterne, til tabuerne, til diskussionerne, til længslerne efter de bedre tider – de bedre fortider og de bedre fremtider.

Alle forfattere har fået udgivet digtsamlinger indenfor det sidste decennium og mange er oversat til andre sprog og udgivet i en række andre lande. De er forskellige i tendens og udtryk, men fælles for dem alle er, at de giver udtryk for livet i en tid fuld af modsætninger, hvor alt er kompliceret, panoramisk og uensartet. Digterne er unge, midaldrende, gamle, prismodtagere, oprørere, elskere.

På dansk ved Pawel Partyka og Frej Larsen.

Polsk Poesi
420 sider
199,-
uDkAnt
 

 

 

​Kærlighed i blodet

Kærlighed i blodet er et udvalg af digte hentet fra Simin Behbahani’s samlede værker. Hun benyttede sig af en gammel persisk stil (Ghazal), der skifter legende fra det højstemte til det daglige, hverdagsobservationer. Simin har både læst jura og litteratur på universitet i Tehran og hun kæmpede for kvinders rettigheder og politisk frihed i det hele taget. Her er samlet et udvalg af de digte der repræsenterer hendes samlede værker bedst. Det er enestående at Simin’s digte endelig bliver præsenteret for et dansk publikum. Simin har været indstillet til Nobelprisen.

På dansk ved Mahasti Masrouri Yazdi og Marianne Larsen.

Kærlighed i blodet
68 sider
159,-
 

 

 

Ord & Øer

Ord og Øer rummer en diversitet af tanker og tekster om ord og øer skrevet og fortalt af forfatterne Naja Marie Aidt, Mikael Josephsen, Kristina Stoltz, Vagn Remme, Betina Birkjær, Nanna Grønbech Petersen, Kristina Nya Glaffey, Thomas Boberg og præsten Thomas Østergaard Aallmann.

Til antologien hører et lydværk, der er skabt af podcastproducent Jon Günther Pilgaard Andersen. Ord og Øer udfordrer og undersøger således gennem antologien og lydværket ordets potentiale. De medvirkende har hver især reflekteret over, hvorfor de arbejder med ord, hvad ord kan, og hvilke ord der er stærke. De kommer med deres syn på forskellen på talte og skrevne ord og fortæller om deres yndlingsø.

Forfatteren Nanna Grønbech Petersen har redigeret, samlet og illustreret antologien Ord og Øer.

Ord & Øer
140 sider
159,-
uDkAnt
 

 

 

​Dear Prudence

Thomas har en svulst i hjernen og han ved, at han ikke har langt igen, ikke som sig selv. Og Line-Maria har brug for en ordentlig afsked – alt for mange hun har kendt er døde brat. De beslutter sig for at tage til Prag på en sidste rejse, og her skriver de essayet ‘Dear Prudence – en afskedsrejse’. Bogen indeholder en særlig varme, hvor døden og det legesyge blandes sammen. De to venners selvopfundne kodesprog, deres sproglige tvetydigheder (på dansk og på engelsk.) Thomas kunne pga. af svulsten ikke tale dansk til sidst og derfor er bogen skrevet på henholdsvis dansk og på engelsk.

Der er tale om en stærk bog, der giver en sidste stemme til en af dansk litteraturs bedst bevarede hemmeligheder. Der er til bogen skrevet forord af Martin Glaz Serup og Kristian Bang Foss.

Dear Prudence
73 sider
129,-
 

 

 

Fleshdrive

Stemmen i Fleshdrive fører læseren gennem metropolens lesbiske miljø og en moderne kompliceret kærlighedsaffære prydet med popkultur referencer, strøet rundhåndet omkring, navigerende rundt i queer bevægelsens felt af post strukturalistisk kritisk filosofi, et begreb som forfatteren zoomer ind på med fast blik og taktilitet og forstørres op i stor skala. Seksualiteten undersøges og vendes på vrangen i et legende spor mens kønsroller og identitet undersøges, råt og ærligt, autentisk og vitalt. Fleshdrive er som et dekoreret køn der både inviterer til global sex messe og dybt ind i poesiens væsen, en stor, blå blomst i styrtregn.

Fleshdrive
56 sider
159,-
uDkAnt
Udkom 17. december 2021
Oversat af Thomas Scavenius

 

 

​Kast din angst op i luften

Vi bringer et udvalg af den litteratur, der er skrevet på efterdønningerne af 2. verdenskrig. De kvindelige digteres refleksioner blev stort set overset som en del af behandlingen af efterkrigstidens traumer. Digterne bearbejder krigen som en erfaring af eksil, og i hjemkomsten yder sproget eksil for lyrikerne og langsomt kan de skrive sig ind i en ny tillid til livet.

Askelæber og æternætter

For første gang er alle Jean Paul Richters (1763 – 1825) drømmedigte samlet på dansk i værket Askelæber og æternætter. Jean Paul skrev i den tyske litteraturs guldalder. Jean Paul var i sin samtid meget læst til trods for sine kryptiske titler og sine bevidste afstikkere fra datidens litterære norm. Drømmedigtene kommer spredt i Jean Pauls store romaner, og de er forbilledlige eksempler på digtning, der fordyber sig i visioner og det ubevidste, der så småt var ved at blive opdaget af litteraturen.

En tête-bêche-udgivelse fra forlaget em

Kast din angst op i luften 
Askelæber og æternætter
331 sider
199,-
Ærlig talt

Kvindelige forfattere i Kast din angst op i luften:

Nelly Sachs

Hilde Domin

Rose Ausländer

Marie Louise Kaschnitz

Ingeborg Bachmann

Christine Busta

Sarah Kirsch

Ulla Hahn

Eva Zeller

Friederike Mayröcker

Doris Runge

Lioba Happel

Barbara Köhler

Nadja Küchenmeister

Daniela Danz

 

 

 

 

Den pensionerede grønlandske styrmand Niels Jørgen Møller vil gerne fortælle sin livshistorie. Sammen med forfatteren Eva Merz rejser han tilbage til Grønland for at udfylde hullerne i sin blakkede hukommelse.

Med Nuuk som mellemdestination vil de sejle ind i den mægtige Godthåbsfjord til bygden Kapisillit og senere sydpå langs kysten til Paamiut for at besøge styrmandens familie. Transportmidlet er en ramponeret speedbåd.

Rejseplanen viser sig vanskelig at realisere, og fortiden er ikke altid et glædeligt gensyn. Også forholdet mellem de to rejsende er et konfliktfyldt farvand.

Undervejs kommer flere vigtige personer i spil, blandt andet styrmandens niece Ane Debora, en mønsterbryder, der læser på universitet i Nuuk.

Samtidigt med forfatterens iagttagelser, som gæst i Grønland, udfoldes dele af landets kulturelle og politiske historie, fra kolonitiden til moderniseringen, den rivende udvikling og det til tider anspændte forhold mellem Danmark og Grønland.

Styrmanden – en rejsefortælling fra Grønland
460 sider
299,-
uDkAnt

Læserne siger:

”Sikke en pageturner. Tak for at tage os med på rejsen.”

”Ualmindelig godt skruet sammen.”

”Fantastisk beskrivelse af en personlighed, af Grønland og dets mennesker.”

 

 

 

Ærlig talt er et nybrud i dansk litteratur. Mahasti forener den persiske kultur og sprog i det danske og fremskriver på fornemste vis en nye danskhed, frigjort for fordomme. Derudover benytter sufisme formsprog, hvor læsningen opnår en højere og højere ekstase for til sidst at give læseren mulighed for  nye erkendelser i det dobbeltkulturelle. Det er en roman, der kræver noget af sin læser, og Ærlig talt læner sig op af forfatteren Birgit Munchs værker, især Faderkageorgiet. En meget vigtig bog i dansk litteratur.

Ærlig talt
135 sider
199,-
Ærlig talt

 

 

 

Blue Pueblo er en vandvidsvandring rundt på Amager, hvor jeget leder efter sin kæreste, der er gået fra ham, men det er lige så meget et forsøg på at finde sig selv, eller tilbage til sig selv gennem stoffernes vildveje og forhindringer. Skrevet af Grzegorz Wróblewski. I sammenhæng med digtet har Wojciech Wilczyk tage en række fotos af bygninger på Amager. Et stærkt værk.

Oversat af Paweł Partyka & Frej Larsen

Blue Pueblo
36 sider
249,-
uDkAnt

 

 

 

Puls – Væsner – Natur er en antologi skrevet med udgangspunkt i den puls og energi der er på Sydfyn. Du kan læse digte af Nanna Grønbech Petersen, Mikael Josephsen, prosastykker af Betina Birkjær, Jannie Schjødt Kold og Vagn Remme.

Puls – Væsner – Natur
88 sider
100,-
dekorativt

 

 

 

Afstandspoesi er skrevet af Rolf Steensig & Vagn Remme og flot illustreret af Henrik Drescher. Glæd det til at opleve, hvordan Covid-19 har indvirket på forfatternes måde at se verden på. Pludselig, med et, blev alt anderledes, og så sker der selvfølgelig også noget for forfattere. Det er stærk poesi og skarp prosa de to forfattere leverer. Læs et uddrag ved at klikke på billedet af bogen.

Afstandspoesi
68 sider
149,-
uDkAnt