Velkommen til forlaget em’s shop. Her kan du købe alle vores titler. Vores handelsbetingelser er simple:

  • Køb det du ønsker
  • Betal for dine varer
  • Læs
 

 

 

​Dear Prudence

Thomas har en svulst i hjernen og han ved, at han ikke har langt igen, ikke som sig selv. Og Line-Maria har brug for en ordentlig afsked – alt for mange hun har kendt er døde brat. De beslutter sig for at tage til Prag på en sidste rejse, og her skriver de essayet ‘Dear Prudence – en afskedsrejse’. Bogen indeholder en særlig varme, hvor døden og det legesyge blandes sammen. De to venners selvopfundne kodesprog, deres sproglige tvetydigheder (på dansk og på engelsk.) Thomas kunne pga. af svulsten ikke tale dansk til sidst og derfor er bogen skrevet på henholdsvis dansk og på engelsk.

Der er tale om en stærk bog, der giver en sidste stemme til en af dansk litteraturs bedst bevarede hemmeligheder. Der er til bogen skrevet forord af Martin Glaz Serup og Kristian Bang Foss.

Dear Prudence
73 sider
129,-
 

 

 

Fleshdrive

Stemmen i Fleshdrive fører læseren gennem metropolens lesbiske miljø og en moderne kompliceret kærlighedsaffære prydet med popkultur referencer, strøet rundhåndet omkring, navigerende rundt i queer bevægelsens felt af post strukturalistisk kritisk filosofi, et begreb som forfatteren zoomer ind på med fast blik og taktilitet og forstørres op i stor skala. Seksualiteten undersøges og vendes på vrangen i et legende spor mens kønsroller og identitet undersøges, råt og ærligt, autentisk og vitalt. Fleshdrive er som et dekoreret køn der både inviterer til global sex messe og dybt ind i poesiens væsen, en stor, blå blomst i styrtregn.

Fleshdrive
56 sider
159,-
uDkAnt
Udkommer 17. december
Oversat af Thomas Scavenius

 

 

​Kast din angst op i luften

Vi bringer et udvalg af den litteratur, der er skrevet på efterdønningerne af 2. verdenskrig. De kvindelige digteres refleksioner blev stort set overset som en del af behandlingen af efterkrigstidens traumer. Digterne bearbejder krigen som en erfaring af eksil, og i hjemkomsten yder sproget eksil for lyrikerne og langsomt kan de skrive sig ind i en ny tillid til livet.

Askelæber og æternætter

For første gang er alle Jean Paul Richters (1763 – 1825) drømmedigte samlet på dansk i værket Askelæber og æternætter. Jean Paul skrev i den tyske litteraturs guldalder. Jean Paul var i sin samtid meget læst til trods for sine kryptiske titler og sine bevidste afstikkere fra datidens litterære norm. Drømmedigtene kommer spredt i Jean Pauls store romaner, og de er forbilledlige eksempler på digtning, der fordyber sig i visioner og det ubevidste, der så småt var ved at blive opdaget af litteraturen.

En tête-bêche-udgivelse fra forlaget em

Kast din angst op i luften 
Askelæber og æternætter
331 sider
199,-
Ærlig talt

Kvindelige forfattere i Kast din angst op i luften:

Nelly Sachs

Hilde Domin

Rose Ausländer

Marie Louise Kaschnitz

Ingeborg Bachmann

Christine Busta

Sarah Kirsch

Ulla Hahn

Eva Zeller

Friederike Mayröcker

Doris Runge

Lioba Happel

Barbara Köhler

Nadja Küchenmeister

Daniela Danz

 

 

 

 

Den pensionerede grønlandske styrmand Niels Jørgen Møller vil gerne fortælle sin livshistorie. Sammen med forfatteren Eva Merz rejser han tilbage til Grønland for at udfylde hullerne i sin blakkede hukommelse.

Med Nuuk som mellemdestination vil de sejle ind i den mægtige Godthåbsfjord til bygden Kapisillit og senere sydpå langs kysten til Paamiut for at besøge styrmandens familie. Transportmidlet er en ramponeret speedbåd.

Rejseplanen viser sig vanskelig at realisere, og fortiden er ikke altid et glædeligt gensyn. Også forholdet mellem de to rejsende er et konfliktfyldt farvand.

Undervejs kommer flere vigtige personer i spil, blandt andet styrmandens niece Ane Debora, en mønsterbryder, der læser på universitet i Nuuk.

Samtidigt med forfatterens iagttagelser, som gæst i Grønland, udfoldes dele af landets kulturelle og politiske historie, fra kolonitiden til moderniseringen, den rivende udvikling og det til tider anspændte forhold mellem Danmark og Grønland.

Styrmanden – en rejsefortælling fra Grønland
460 sider
299,-
uDkAnt

Læserne siger:

”Sikke en pageturner. Tak for at tage os med på rejsen.”

”Ualmindelig godt skruet sammen.”

”Fantastisk beskrivelse af en personlighed, af Grønland og dets mennesker.”

 

 

 

Ærlig talt er et nybrud i dansk litteratur. Mahasti forener den persiske kultur og sprog i det danske og fremskriver på fornemste vis en nye danskhed, frigjort for fordomme. Derudover benytter sufisme formsprog, hvor læsningen opnår en højere og højere ekstase for til sidst at give læseren mulighed for  nye erkendelser i det dobbeltkulturelle. Det er en roman, der kræver noget af sin læser, og Ærlig talt læner sig op af forfatteren Birgit Munchs værker, især Faderkageorgiet. En meget vigtig bog i dansk litteratur.

Ærlig talt
135 sider
199,-
Ærlig talt

 

 

 

Blue Pueblo er en vandvidsvandring rundt på Amager, hvor jeget leder efter sin kæreste, der er gået fra ham, men det er lige så meget et forsøg på at finde sig selv, eller tilbage til sig selv gennem stoffernes vildveje og forhindringer. Skrevet af Grzegorz Wróblewski. I sammenhæng med digtet har Wojciech Wilczyk tage en række fotos af bygninger på Amager. Et stærkt værk.

Oversat af Paweł Partyka & Frej Larsen

Blue Pueblo
36 sider
249,-
uDkAnt

 

 

 

Puls – Væsner – Natur er en antologi skrevet med udgangspunkt i den puls og energi der er på Sydfyn. Du kan læse digte af Nanna Grønbech Petersen, Mikael Josephsen, prosastykker af Betina Birkjær, Jannie Schjødt Kold og Vagn Remme.

Puls – Væsner – Natur
88 sider
100,-
dekorativt

 

 

 

Afstandspoesi er skrevet af Rolf Steensig & Vagn Remme og flot illustreret af Henrik Drescher. Glæd det til at opleve, hvordan Covid-19 har indvirket på forfatternes måde at se verden på. Pludselig, med et, blev alt anderledes, og så sker der selvfølgelig også noget for forfattere. Det er stærk poesi og skarp prosa de to forfattere leverer. Læs et uddrag ved at klikke på billedet af bogen.

Afstandspoesi
68 sider
149,-
uDkAnt